Potápači pátrajú po mužovi, ktorého stiahol prúd vody

17.07.2009 Stará Ľubovňa

Nižné Ružbachy/Prešov 16. júla (TASR) – Potápači Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) zo Starej Ľubovne krátko po 20. 00 h prerušili pátranie po mužovi, ktorý dnes predpoludním spadol z člna počas splavovania ...
Ako TASR informoval operačný dôstojník Krajského riaditeľstva HaZZ v Prešove, náhodný okoloidúci nahlásil o 10.30 h, že videl, ako pri rekreačnom stredisku Míľava neďaleko obce Nižné Ružbachy prúd rieky prevrátil čln a muž sa stratil pod vodou.
Napriek tomu, že potápači prehľadávali úsek pri výpuste z nádrže niekoľko hodín, muža sa im nepodarilo nájsť. Celodenné pátranie im komplikoval silný prúd vodného toku.

Doplnené:

Stará Ľubovňa 17. júla (TASR) - Hasiči zo Starej Ľubovne v spolupráci s políciou dnes od rána pokračujú v pátraní po mužovi z Bardejova, ktorého vo štvrtok 16. júla stiahol silný prúd vody pri splavovaní rieky Poprad v úseku vodnej nádrže Ružbašská Míľava pri obci Nižné Ružbachy.
Mužovi sa stal osudným kanál nádrže, kde je prúd vody mimoriadne silný. Priatelia, s ktorými rieku splavoval, sa rozhodli obísť nebezpečný úsek po súši, takže 33 ročný Bardejovčan bol v člne sám.
Silný prúd vody spôsobuje problémy aj potápačom z Hasičského a záchranného zboru v Starej Ľubovni, ktorí vo štvrtok hľadali nezvestného muža až do večerných hodín. Práce prerušili krátko po 20. hodine a v pátraní dnes pokračujú.
 

Vyberte región